Skupna pot

k sreči

Gong kopel

Gong

Gong je med najmočnejšimi zvočnimi orodji za dvig zavesti in se uporablja že vsaj dva tisoč let. Zvok gonga obnavlja in krepi našo moč, je podpora in spodbujevalec duhovnega razvoja. Zvok gonga uravnovesi naše čakre in potek energije po meridijanih. Redne zvočne kopeli pomagajo ozavestiti našo pot in nudijo podporo, ko moramo narediti pomembne spremembe v življenju.

Ob prejemanju gong kopeli se celo naše bitje uravnovesi z energijo Stvarstva katere del smo. Zvok gonga uravnava delovanje obeh možganskih polovic. Frekvence gonga so harmonične, zato na telo in um delujejo pozitivno. Ko se prostor, kjer se igra gong napolni z zvokom, nastane zvočni »bazen«, čemur pravimo kopanje v zvoku ali zvočna kopel.

GongKopel deluje globinsko in intenzivno na vsako celico v telesu. Ko se um prepusti zvoku, pride do občutka brezčasja, lebdenja... Med samo gong meditacijo se spusti valovanje možganov na frekvenco, podobno tisti, preden zaspimo (tudi pod 4 Hz). To pomeni, da se naša zavest umika in vstopamo v podzavest. Ko vstopimo v to stanje, lahko prenesemo naše zavestne odločitve v podzavestne. Tako se nam cilji hitreje uresničujejo. V tem stanju budnega sanjanja se osvobajamo strahov, negativnih vzorcev, ter blokad in zastalih energij. Da bi se naše telo lahko čistilo in normalno delovalo, potrebujemo kvalitetno vodo. Na zvočnih kopelih se voda energizira z naravnimi vibracijami in spremeni strukturo. Če tako vodo odnesemo s seboj domov, jo lahko dodajamo v poljubnem razmerju v pijačo ali hrano.

 

Urnik