Skupna pot

k sreči

Joga za otroke s posebnimi potrebami - (Yoga for the Special Child - YSC)


Nudi dobrobiti joge dojenčkom in otrokom (tudi odraslim), tako tistim ki se tipično razvijajo in tistim s posebnimi potrebami.

YSC karakterizira nežen terapevtski pristop za dojenčke in otroke vseh starosti z Downovim sindromom, cerebralno paralizo, mikrocefalijo, avtizmom, različnimi skupinami motenj možganskega funkcioniranja (hiperaktivnost, ADD, ADHD, disleksija,...) in tudi za otroke z bolezenskimi stanji, ki se drugače tipično razvijajo (skleroderma, revmatoidni artritis,...).

YSC terapevtski program vključuje:

 

S programom se lahko začne že pri starosti dveh tednov.

Kako se je Yoga for the Special Child (YSC) razvila?

Leta 1972 je Sonia Sumar (na sliki na desni strani) rodila punčko Roberto, kateri so postavili diagnozo Downov sindrom. Navkljub črnim napovedim zdravnikov je Sonia, ki je že sama prakticirala jogo pričela izvajati vaje še z Roberto. Robertina motorična koordinacija, fizična moč in inteligenca so se razvijali nepričakovano hitro. Kmalu se je Sonia odločila in se začela izobraževati za učitelja joge, kar so bili začetki YSC, ki se je preko matere samohranilke iz Brazilije in njeno vztrajnostjo razvila v mednarodno priznano metodo. YSC je varna, učinkovita, otrokom lahko sledljiva in učljiva metoda, ki jim pomaga razvijati motorične in kognitivne sposobnosti, kar pomaga lažji integraciji otrok s posebnimi potrebami v družinsko, šolsko in delovno okolje.

<- nazaj - naprej ->

Urnik